Wat is er Nieuw?
Opel Omega Portal

Welkom op het Opel Omega Portal. We leren graag onze bezoekers kennen, heb je nog geen account maak deze dan aan en stel je even voor.

B1 revisie dieselpomp Kees van Oosten: Aanrader

A

Anonymous

Gast
Hallo allemaal,

Kort geleden probleem gemeld vanwege het bekende lekken van de brandstofpomp van mijn B1 2.5 TD. Diesel. Schrikbarende bedragen kwam ik daarvan af en toe tegen en met lood in de schoenen gaan Googlen. Ik kwam uit bij Kees van Oosten in Andelst (tussen Arnhem en Nijmegen) die adverteert op Marktplaats en zich gespecialiseerd heeft in revisie van brandstofpompen voor BMW, Range Rover en Omega. De 2.5 TD motor dus in alle varianten. Afspraak gemaakt voor afgelopen vrijdag ( 2 december).

Voor Kees van Oosten is het een uit de hand gelopen hobby. En alhoewel hij alle soorten reparaties aanpakt, is de pomprevisie een specialiteit en dat was te merken ook. Kees en z'n maat gingen zeer snel,vakkundig en doelgericht te werk. In no time lag de pomp bloot en kon hij eruit gevist worden. Bij mijn Omega duurde het wat langer dan normaal (nu ruim 2,5 uur) omdat de kleppendeksel eraf moest. Nokkenas was ernstig van tijd. Dit verklaarde ook het belabberde starten (zeker bij warme motor). Alle pakkingen (6, dankuwel) zijn vervangen, alles gechekt en de pomp is weer teruggeplaatst. De pomp werd opnieuw getimed en omdat dit stel ontzettende pietlutten net niet tevreden waren over de terugloop in toeren en het oppakken van het gas, werd mijn Omega tot 3x toe opnieuw brug-af en weer brug op gereden om de pomp weer ietsiepietse anders in te regelen. Serious business dus.

Pomp lekt niet meer, mijn Omega start en rijdt weer uitstekend. Ik kreeg nog als advies mee om niet te lang te wachten met een andere startmotor omdat deze ook niet helemaal fris meer is. Voor de revisie incl 6 maanden garantie rekent Kees van Oosten 350 euro incl BTW. En ik weet dat dat een zeer, zeer schappelijke prijs. Wat ik kan, doe ik zelf, maar ik ben er de hele tijd bij geweest en dit is duidelijk een klus voor specialisten. En petje af: dat is Kees van Oosten zonder meer. Dus: absolute aanrader. Kees is te bereiken op:

tel 06 - 22 97 50 51 of keesvanoosten@gmail.com
 

yoyo

The UK brothers
Dat klinkt altijd weer leuk, mensen die zich voor meer dan 100% inzetten en het hele spul nog lekker
afstellen totdat hij mooi draait.(en nog voor een mooie prijs ook!)
_/-\o_ _/-\o_ _/-\o_
 
Goed om te weten... Andelst is voor mij 'om de hoek'.
Niet dat ik wat aan heb (ik rij met een gasfornuis rond :+), maar kan nu de dieselaars op dit adresje wijzen :)
 
R

Ralph

Gast
jammer dat dit niet geld voor de 2.2, heb er reeds 2 achter de rug met een verbrande printplaat en 1 waarbij de pomp finaal uitgehoond is geworden
 
Kijk dat is mooi om te onthouden :).

Mijne doet het nog goed maar je weet maar nooit.<br /><br />-- 07 mei 2012 19:52 --<br /><br />Heb een afspraak gemaakt voor 25 mei :)
 
Bovenaan