Wat is er Nieuw?
Opel Omega Portal

Welkom op het Opel Omega Portal. We leren graag onze bezoekers kennen, heb je nog geen account maak deze dan aan en stel je even voor.

[B2]Nieuwe bougiekabels

Hallo allemaal,

Nog maar eens een bericht uit Nieuw Zeeland. Ben nu al een tijd bezig om hier bougiekabels te vinden; dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Nergens op voorraad en extreem duur. Daarnaast komt ook nog eens dat de registratie van de Omega van 2001 is terwijl het een 2.5L V6 van 2000 is. Kan niet veranderd worden. Dus overal waar de kenteken gegevens opgevraagd worden komt heel logisch de 2.6L V6 naar voren. Ik weet dat die motoren anders zijn dan de 2.5 maar zit er ook een verschil in de benodigde bougiekabels? Kan een set Bosch kabels bestellen, voor omgerekend €160,- omdat het een bijna niet voorkomend product is hier. En zoals gezegd, de leverancier weet dus ook niet of ze voor de 2.6 of 2.5 zijn. Iemand die hier zijn/haar licht op wil schijnen? Momenteel rijdt de Omi op 5 cylinders en zuipt als een malle. Anders wordt het dus bestellen via NL of Ebay.

Ik hoor graag van jullie.

Met vriendelijke groet,

Benjamin
 
Heel simpel. Een 2.6 heeft een bobine brug over de kleppendeksels lopen en de 2.5 heeft een losse dismodule en 6 kabels naar de cilinders.
 
jack-omegax3.0xe zei:
Heel simpel. Een 2.6 heeft een bobine brug over de kleppendeksels lopen en de 2.5 heeft een losse dismodule en 6 kabels naar de cilinders.
Met andere woorden, een 2.6 heeft geen bougie kabels ;).

Gr. Paul
 
In ieder geval bedankt voor de uitleg, maakt een hoop duidelijk. Voor de volgende keer weten we waar we aan toe zijn.
Voor nu is het geregeld;-)

Groetjes Benjamin
 
Bovenaan