Wat is er Nieuw?
Opel Omega Portal

Welkom op het Opel Omega Portal. We leren graag onze bezoekers kennen, heb je nog geen account maak deze dan aan en stel je even voor.

CDR2005 storing tuner

dolf24v

Donateur 2024
Heb laatste tijd regelmatig "ruzie" met tuner van CDR2005. Geen zuivere ontvangst van FM stations.|:(
Antenne is goed en soms werkt het weer als vanouds, soms geen zender zuiver te krijgen.
Kom er vandaag achter dat bij stilstaande wagen radio met contact aangezet -> storing, ruisen en zoeken naar frequenties. Zet ik de radio aan zonder contact -> prima geen ruis. Snap er geen bal van !!
Iemand een idee ??? _/-\o_
 

ommie b2

Heer van Stand
logisch denkend zou ik zeggen stroomprobleem.... is de accu nog goed? Of iets anders verstoort het radiosignaal als je contact maakt... maar daar was je vast zelf ook wel opgekomen..... daarom luister ik naar cd's in de auto....
Succes met puzzelen...

Toedels Yvonne
 

yoyo

The UK brothers
Ik zit ook te denken aan een slechte antenneverbinding , die bij draaiende motor/ of contact aan, alle nevenproducten die door de voiture veroorzaakt worden ontvangen doordat er misschien een antennekabel (achterin de radio) los zit.
 

dolf24v

Donateur 2024
Heb zelf al diverse dingen gecontroleerd, lijkt wel iets met temperatuur te maken te hebben. Heb het idee als de boel wat langer aanstaat er geen probleem meer is.
Dank voor het meedenken !
 

ommie b2

Heer van Stand
verder denkend, warmte zet uit toch, zou dus toch wel een slechte verbinding oid kunnen zijn. Buiten is het nu best koud natuurlijk, dus krimp ...... dus, samenvattend heb je slechte radio ontvangst als de auto nog koud is en op contact staat of de motor (net)gestart is. Draadbreukje kan ook.... en het gaat om de ontvangst, niet om het geluid zelf.... klopt dat?. Ben gek op puzzelen;)

Toedels Yvonne
 

dolf24v

Donateur 2024
Inderdaad, ontvangst is probleem. Begin nu versterker in antennevoet te verdenken, maar dat klopt dan weer niet met het contact verhaal. Anders misschien toch maar cd mee gaan nemen en radio op TP zetten.
 

ommie b2

Heer van Stand
Bij ons zit de antenne op het dak, want station...... bij Ruud dus ook getuige zijn profiel foto. Toen de spoiler erop kwam is die vervangen.... de aansluiting zit onder de hemel, was niet zo lastig te benaderen dacht ik.... en misschien is het stokkie wel kniftig.... kan ook nog, maar dan zou het altijd zijn... het lijkt erop nu dat als de boel op stoom is dat het probleem weg is? Klopt, cd erin en op TP doen wij ook.... andere optie is zelf zingen..... maar dat is natuurlijk ook weer zowat.....

Toedels Yvonne
 
Misschien dat met contact aan, de spanning van de antenneversterker er mee ophoudt,??

Heer van stand wordt behoorlijk specialistich, zelfs logisch denkend. Zo zie je maar wat een Omega allemaal te weeg brengt.
Technische term "Kniftig" is mij vooralsnog onbekend(??)
 

dolf24v

Donateur 2024
Haha, dat woord gebruik ikzelf regelmatig Yvonne!!
Helaas is het stokkie niet kniftig, heb 'm gemeten en heeft goed contact en geen breuk oid.

Zal nog eens moeten gaan meten of spanning er continu op blijft.
Zal het hemeltje weer eventjes stukkie los moeten. :|
 

ommie b2

Heer van Stand
Tja, wat betekent kniftig..... uhhhh niet helemaal goed meer.... zoiets. Enne, enige logica is mij niet vreemd hoor.....

toedels Yvonne
 

dolf24v

Donateur 2024
Opgelost !! Goedkoop is weer duurkoop. Blijkt te zitten in USB oplaadsteker welke in cigarettenaanstekerstopcontact gestoken zat. Was een heel goedkoop en klein ding waardoor de asbak dicht kon en dus uit het zicht was ! Krijgt spanning zodra contact aangaat en stoort op radio FM ontvangst.

Voor 3.00 euro hoop zoekwerk en ergernis, grrrrr .......:(:(7(8)77(8)7KNIFTIG DING !!

Radio weer picobello nud:)b
 
Bovenaan