Wat is er Nieuw?
Opel Omega Portal

Welkom op het Opel Omega Portal. We leren graag onze bezoekers kennen, heb je nog geen account maak deze dan aan en stel je even voor.

Moeilijk starten na enkele dagen stilstaan

Hallo collega's,

Rij nu ondertussen al vele tevreden kilometers met mijn b2 caravan 2.2 dti, 168 000 km.
Het enige probleem wat ik al een tijd ondervind is dat hij na enkele dagen stilstaan moeilijk start (hoe langer stilstaan, hoe moeilijker) en veel rookt wanneer hij dan wel start.
Ik heb een sterk vermoeden dat het met dieseltoevoer te maken heeft, electronisch is het denk ik niet aangezien hij erg lang kan doorstarten, maar niet aanslaat.
Ook heb ik de indruk dat hij met een legere tank hier meer last van heeft.
Daarnet had ik ook in een langere bocht een moment dat de motor inhield (max 2 sec.), heb dit ook ooit nog al gehad.
Nu vroeg ik me af of iemand van jullie me zou kunnen vertellen op basis van deze symptomen wat het probleem zou zijn.
Weet zo wel ongeveer wat het allemaal kan zijn, maar zou leuk zijn moest een van jullie specialisten mij het eliminatiewerk zou kunnen besparen :P.
Heb vandaag een flesje injectorcleaner van wynn's toegevoegd, zal jullie op de hoogte houden of dit iets doet.
Ik weet ook dat mijn omega een van de laatste is en heb dacht ik ergens gelezen dat er een betere versie van de dieselpomp in zou zitten, dus hoop dat ik niet in die richting moet denken.

Groeten,

Dries
 
R

Ralph

Gast
De pompen van de diesel staan erom bekend dat ze stuk gaan. Ook terug loop van brandstof naar de tank is een bekend probleem heeft te maken met de retour slangen deze gaan wel eens lekken. Denk ook eens aan de lmm even nameten.
 
Bovenaan