Wat is er Nieuw?
Opel Omega Portal

Welkom op het Opel Omega Portal. We leren graag onze bezoekers kennen, heb je nog geen account maak deze dan aan en stel je even voor.

Pluim voor Ganzeboom automaatrevisie

Mijn geïmporteerde Omega had een storing in de automaat. De handelaar had de uitlezing van de Opel-dealer ter inzage, aan mij de keus of ik het risico van grote dan wel kleine reparatie wilde accepteren. Ik nam het risico, na vooraf inlichtingen te hebben verzameld over wat de kwaal zou kunnen zijn.
Thuisgekomen zou de garage de olie in de automaat vervangen. Zou het probleem blijven, dan kon ik voor een uitgebreide diagnose veiliger naar Ganzeboom in Rosmalen rijden dan met de tien jaar oude olie. Zou de storing verdwijnen dan was ik spekkoper. Maar in de carters lagen zoveel slijpsel en brokstukken dat de garage ze weer gauw vastschroefde; hier moet een specialist naar kijken. Gelukkig heeft Ganzeboom een trailer en werd de wagen voor een redelijke vergoeding opgehaald. Na diagnose bleek ik in aanmerking te komen voor 'volledige revisie', waarvoor het bedrijf een standaard bedrag rekent: 1850 euro ex. Krijg je een vol jaar volledige garantie. Ik had dus pech, geen kleine maar grote reparatie. Maar ik vond het aanvaardbaar en heb nog steeds geen spijt.
Tijdens een eerste grote rit na de revisie begon plots het storingslampje te branden en ging de automaat in noodloop. Sode...!!! Bij uitlezing in de vestiging in Amsterdam bleek het te gaan om 'onbetrouwbaarheid' van de snelheidssensor bij de uitgang van de automaat. De uitlezing gaat via internet naar de Ganzeboom-vestiging, zodat die volledig op de hoogte is. De volgende keer starten bleef het lampje overigens uit en ging alles voorbeeldig, dus inderdaad nogal onbetrouwbaar. Ganzeboom heeft in 10 minuten de sensor vervangen door een gebruikte ("ik heb een doos vol met die dingen") en sindsdien rijd ik alweer 1500 km soepel schakelend rond.
Ik belde met een andere Omega-rijder van deze portal (naam ben ik even kwijt) en werkzaam in een garage. Hij had Ganzeboom genoemd als betrouwbaar revisiebedrijf. Dat blijkt te kloppen. Ik ben heel tevreden over de afhandeling (automaat ziet eruit als splinternieuw), de deskundigheid en de service (leenauto beschikbaar, of tijdelijk een reserve automaat eronder zodat je met eigen auto verder kunt rijden tot je eigen bak is gerepareerd/gereviseerd.
Ook hebben ze spontaan een licht lekkend afdichtingsrubber vervangen van het koelwatercircuit waar je met uitgebouwde bak heel goed bij kunt. Als mijn garage dat moet doen, zitten daar heel wat sleuteluren in die ik nu dankzij hun oplettendheid, heb uitgespaard.
Wat mij betreft een AANRADER!

Nico
 

yoyo

The UK brothers
Fijn dat alles weer naar behoren werkt echt dat meen ik maar........(je voelt hem al komen waarschijnlijk) €1800, 00 ex???

Phoe hey dat is een berg geld, voor dat geld had je ook een 2e hands bak kunnen nemen en de gok nemen dat die goed is.
die gok kan je dan een keer of vier á vijf doen en dan nog was je misschien goedkoper uit geweest.
(qua bak dan he, ik heb het niet over montage kosten enz)

Maar goed jij heb nu tenminste een lekker schakelende bak, geniet ervan!
 
Elke reactie is welkom, ook als iemands keuze haaks op die van mij zou staan. Dat is alleen maar goed voor een forum.
Ja, ik snap je punt, ik moest wel degelijk slikken toen ik het hoorde. En ik heb eraan gedacht de bak van mijn geblakerde Omega terug te kopen, waarvan onlangs olie en filter waren vervangen en waarin weinig slijpsel was te vinden. Maar die had ruim 200.000 km achter de kiezen, in een auto met trekhaak, dus grote kans dat die hard heeft gewerkt. Deze Omega heeft slechts 45.000 gereden, zonder trekhaak. Dat deed me besluiten om te investeren in deze bak, zodat ik hoop er lange tijd van te kunnen genieten.

Groeten

Nico
 

yoyo

The UK brothers
Ik snap je verhaal helemaal, ik schrok alleen even van de prijs.
(maar idd wel een goed besluit lijkt mij)

Veel onbezorgde km's toegewenst.
 
hoi nico

mooi dat je bak weer goed is ganzeboom doet netjes werk en staat er voor ook met problemen vandaar mijn aanraden voor deze firma

de 1800 ex valt goed mee is een vrijnormale prijs voor deze revisie jammer maar het is zo de revisei van mn dodge 8.0 v10 pickup heeft me al met al bijna 3000 euro inc gekost en daar moest ik zelf transport voor regelen gezien de maten van 2.50 breed en bijna 8.50 meter lang en 3500kg

daarbij was de service knudde 4 keer terug geweest nog niet goed en da aanpassingen die ik besteld had maaar voor de helft gedaan
 
Bovenaan