Wat is er Nieuw?
Opel Omega Portal

Welkom op het Opel Omega Portal. We leren graag onze bezoekers kennen, heb je nog geen account maak deze dan aan en stel je even voor.

Spruitstuk lekkage

Binnenkort ga ik de spruitstuk onder handen nemen. En maar gelijk een gehele nieuwe uitlaat. Iemand nog tips en tricks voor ons. Het is de 2.2 16 v station.
 

Joep

Verbannen
Voor je begint alles goed inspuiten met WD40! Zo voorkom je misschien dat er bouten afbreken. Vervang ook gelijk de pakking van het spruitstuk.

Succes! d:)b
 

Andrew

600.000
De Y/Z 22XE kent meerdere uitlaatspruitstuk problemen:

1. scheur in het gietijzeren uitlaatspruitstuk. De beste remedie is een ander spruitstuk. Gietijzer lassen is heel moeilijk en levert veelal een krom spruitstuk op wat dan weer op de aansluiting met de cilinderkop lekt. opel_omega_steinmetz (Lars) had er recent eentje te koop, ik weet niet of die verkocht is of dat die advertentie is verlopen, dus als je er eentje zoekt is een PB het proberen waard.

2. een lekkende pakking tussen spruitstuk en cilinderkop. Als de rest nog goed is dan kan een nieuwe pakking uitkomst bieden, doch dit verschijnsel wordt veelal door het volgende punt 3 veroorzaakt.

3. dolgedraaide tapeinden in de aluminium cilinderkop. Dit komt veel voor en kan het beste opgelost worden met een helicoil maar dat is specialistenwerk en lastig (beschikbare werkruimte is nogal beperkt) bij een ingebouwde cilinderkop.

Vervolgens is de kans groot dat de bouten waarmee de middelste uitlaatpijp aan de katalysatorpijp vastzit, afbreken. Dit kun je het beste oplossen door de schroefdraad in de katalysatorpijpflens uit te boren en hiervoor in de plaats een bout + moer terug te plaatsen.

Ook het flexibele deel tussen de katalysatoren is nog wel eens gaar. Ik heb daar ooit een nieuw flexdeel tussen gelast.

Verder moet je jezelf afvragen of je een originele uitlaat bij Opel gaat halen. Die zijn tegenwoordig van bedenkelijke Franse makelij en helaas van overeenkomstige kwaliteit. ik heb er 2,5 jaar geleden zo eentje onder gezet (en de bijbehorende hoofdprijs betaalt) en die is nu nagenoeg aan vervanging toe 8)7 Kijk eens bij http://www.uitlaatdiscounter.nl en je hebt voor 220 euri een complete uitlaat voor minder dan de helft van wat je bij de dealer betaalt en heden ten dage waarschijnlijk van vergelijkbare :+ kwaliteit.

En let goed op het verschil tussen een sedan en stationwagon, de uitlaatdelen zijn verschillend.

Mocht je er nu nog een originele Opel-uitlaat onder hebben, ik heb het RVS-eindstuk overgezet, dat hadden ze in Frankrijk maar weggelaten, even een puntlasje doorzagen en je schuift het zo van de oude uitlaat af en op de nieuwe.

Succes ermee,

Andrew
 
Bovenaan