Wat is er Nieuw?
Opel Omega Portal

Welkom op het Opel Omega Portal. We leren graag onze bezoekers kennen, heb je nog geen account maak deze dan aan en stel je even voor.

wanneer de automaat spoelen ?

Goedemorgen,

Mijn 99er loopt deze maand naar de 120.000 toe , ik vraag mij af waneer ik de automaat zou moeten laten spoelen ?

Bij welke km standen hebben jullie dat gedaan ? ik zit er over te denken om dit in jan of feb te doen ?

Mvg
Richard
 

tonboy

Verbannen
Hoewel het niet goedkoop zal zijn, is het zeker bij een 15 jaar oude auto een goed idee om een automaat te spoelen.
Niet alleen de vervuiling door slijtage maar ook de leeftijd van de olie is van belang. ATF olie is hygroscopisch, neemt dus vocht op. Daardoor verouderd de olie ook.
Ik geloof dat oliefabrikanten als maximale termijn voor verversing 90.000 km opgeven en/of 5 jaar.
 

Illuminat0r

KnuffelBelg
tonboy zei:
Hoewel het niet goedkoop zal zijn...

Niet goedkoop is relatief he...

Als bij een specialist versnellingsbakken gaat zal het "niet zo duur" zijn.

100.000km is zeker geen slecht idee, maar zoek eens wat op het forum. Is al meermaals voorbijgekomen.
Ben er zeker van dat o.m. Ralph hier al meer over verteld heeft...

Vergeet je zeef niet, en stellen bij sommige automaten.

De 5L40-E heeft geen afstelling nodig, en de kosten vallen goed mee als je bij een versnellingsbak revisie bedrijf gaat aankloppen :b
 
Heb voor m'n vorige omega een setje gekocht met filter, pakking en olie die gebruikt is om te spoelen voor €80 via ebay. Ik denk 1 uur werk heb je eraan dus dat valt best mee.

Gr. Paul
 
ik moet zeggen dat na 325000 km met dezelfde olie nog perfect schakelt..zeker aangezien dat er regelmatig een aanhanger achter zit.maar desondanks ga ik straks toch voor het zekere voor het onzekere voor een spoeling en nieuwe olie in januarie effe heen O+
 
Het is echt bizar hoeveel beter het daarna schakelt, zeker als je de laatste software update erin laat zetten met de tech2. Ook even de rembanden opnieuw laten stellen ;).

Gr. Paul
 

B-Buster

Medewerker
Administrator
Ik heb het bij mijn B2 laten doen, dat was rond de 150.000km en het verschil was enorm. Verslagje daarvan is hier te lezen.

Sjors heeft het bij destijds zijn, inmiddels mijn, MV6 ook laten doen. Dat is alweer een dikke 5 jaar geleden en ik merk dat het weer tijd wordt om hem te verversen. Hij schakelt nog altijd heel zacht (volgens een aantal mensen die er veel onder handen hebben is het de mooist schakelende bak die ze kennen) maar ik weet dat het beter kan. Zeker bij terugschakelen is dat merkbaar.

Dat zou dus betekenen dat een interval van 5 jaar en in die tijd een kleine 100.000km de te verwachten periode is om het weer te vervangen.

Met die ervaring ben ik dus zeer benieuwd wat de reactie van Andre is ná verversing. Ik denk erg positief. :)

omegast zei:
ik moet zeggen dat na 325000 km met dezelfde olie nog perfect schakelt..zeker aangezien dat er regelmatig een aanhanger achter zit.maar desondanks ga ik straks toch voor het zekere voor het onzekere voor een spoeling en nieuwe olie in januarie effe heen O+
 
Bovenaan