Wat is er Nieuw?
Opel Omega Portal

Welkom op het Opel Omega Portal. We leren graag onze bezoekers kennen, heb je nog geen account maak deze dan aan en stel je even voor.

Wie weet een goed reinings middel om je blok tespoelen

Berry

OOP Huisleverancier
Heb vandaag de dikke slang van de carterventilatie [2.2] vervangen,maar toen ik de oude kapote slang eraf haalde zat de dikke buis helemaal dicht met kool :( ,heb het voorzichtig door geprikt,hetzelfde gold voor het dunne slangetje die naar de inlaat gaat.
Dus het lijkt mij niet verkeerd om voor de olie verversing er een reinings goedje in tegooien,wie heeft ergens goede ervaringen mee?
 

Andrew

600.000
Als je met je neus naar voren staat, dus in rijrichting:

dikke buis/slang: linksachter komt er vanaf het carter een buis omhoog, welke overgaat in een korte slang die met 90 graden bocht op je kleppendeksel zit aangesloten.

dunne slang: vanaf het midden aan de andere kant van het kleppendeksel lopen 2 slangen, eentje (wat dikker) naar de luchtinlaatbuis en een dunne (deze bedoelt Berry) naar de achterkant van het gasklephuis.

De dunne slang op het gasklephuis zit op een nippel met een heel klein gaatje, door het inlaatvacuum worden de carterdampen afgezogen. Dat kleine gaatje wil ook wel eens dicht raken met vuil, even goed schoonblazen met perslucht en je weet of het goed open is.

Opel levert een olie-afscheider, welke je in die slang met 90 graden bocht kunt zetten, dat scheelt een boel viezigheid (met name olie) in de inlaat.

Andrew
 
Bovenaan