Wat is er Nieuw?
Opel Omega Portal

Welkom op het Opel Omega Portal. We leren graag onze bezoekers kennen, heb je nog geen account maak deze dan aan en stel je even voor.

bandenspanning 225/55/16

Na 4 weken met de Omi wilde ik mijn bandenspanning controleren en zonodig bij pompen.
Uiteraard eerst in het klepje van de tank gekeken en die gaf voor en achter 2.10 bar aan
en die heb ik aan gehouden, maar toen ik de pomp op het ventiel drukte liep de band leeg en
zag ik dat er op dat moment 2,35 bar in zat ( er was toen al wat lucht ontsnapt).
bij 2.10 bar leek de band meer op een lekke band dan een band op spanning.
daarna heb ik hem maar op 2.40 Bar gezet ( en de overige 3 ook maar even)
omdat ik 2.10 bar toch echt te weinig vond.

Dus eigenlijk is de vraag vrij simpel
wat is de beste bandenspanning voor deze bandenmaat,
en dit is dan de spanning zonder zware belasting want ik zit er meestal alleen in.
 

Colinh

Donateur 2023
Ik heb er meestal 2.7 in zitten rondom en nog lijkt het een lekke band, dus dat zal wel horen :P
 

tonboy

Verbannen
Van een bandenspecialist
"Autobanden hebben de minimale adviesspanning nodig. Deze spanning is te vinden in de tankdop, de portierstijl of het instructieboekje van de auto. In 2001 heeft TNO onderzoek gedaan naar bandenspanning. De conclusie is dat het goed is om de bandenspanning op alle 4 de banden met 0,2 bar te verhogen ten opzichte van de minimale adviesspanning."

MINIMALE bandenspanning dus, en niet adviesspanning.

"Als de banden warm zijn is de spanning die wordt gemeten ongeveer 0,3 bar hoger dan bij banden die koud zijn. Als er sprake is van onderspanning of te hoge spanning, herstel dit dan direct, dat voorkomt onnodige slijtage en genereert een langere levensduur van de band."

Di is wellicht een handige sheet om te berekenen http://www.renault-saviem.nl/Bandenspanning.xls
 
Die van mij staan altijd op 2.4 tenzij ik met 4 man en gear maar belgie rij? Dan 2.6 lijkt idd of de band niet vol is dan :)
 

richard66

500.000+
Bij mijn heb ik de bandenspannig voor de banden maat 225/45/17 op 2,2 voor en 2,0 achter . ( 2,5,l Turbo diesel ) en het zelfde bij mijn MV6 235/55/16.

voor de super straten bij ons in belgie . _O-

Als je ze te hard zet stuiter je uit je omi of hij valt na een gegeven moment van zelf uit elkaar. ( kinderkoppen straten ). En hoe harder hoe meer het op de rest van je

ophanging aankomt rubbers enz.

Gr. Richard. :b
 
Ik heb ook 225/55/16 en ik pomp ze altijd op tot volle belasting. En dat stuitert niet, maar rijdt uitstekend. In mijn tankklepje staat voor volle belasting: 2.8 voor en 3.1 achter...
 

Andrew

600.000
Gedurende regulier gerbruik door het jaar heen houd ik rondom 2,5 bar aan. Bij zwaarder gebruik (vakantie met caravan, enz.) dan houd ik op de voorbanden 2,8 bar en achter de maximaal toegestane spanning van de band aan (die staat op de zijkant van de band).

Andrew
 
Ik zit nu ook op 2.8 bar en dat ziet een stuk beter uit.

Bedankt allemaal voor de antwoorden<br /><br />-- 02 aug 2013 12:38 --<br /><br />Ik zit nu ook op 2.8 bar en dat ziet een stuk beter uit.

Bedankt allemaal voor de antwoorden
 
Ik zit rondom op 3 bar. Volgens de banden boer hier is deze goed voor maximale belasting en aanhanger. Geen problemen gehad met stuiteren ed.
 

tonboy

Verbannen
Heb net twee nieuwe voorbanden laten monteren en de achterbanden ivm cuppen laten draaien en de de bandenspecialist van Point-S heeft ze alle vier op 2.8 gezet.
Was trouwens de eerste sinds een lange tijd die ik weer een momentsleutel zag gebruiken voor het aandraaien van de wielmoeren. Prima vakman.
 
Bovenaan