Wat is er Nieuw?
Opel Omega Portal

Welkom op het Opel Omega Portal. We leren graag onze bezoekers kennen, heb je nog geen account maak deze dan aan en stel je even voor.

Even voorstellen

Status
Niet open voor verdere reacties.
eindelijk een leuk nerderlands omega forum.. ik had hansv6 al gevonden op youtube met wat vette filmpjes.. dus nu ben ik hier to stay:p nja uuh ik ben bert.. heb ook een omega.... lijkt me logisch :) tis inmiddels m,n 4e omega.. beetje pech gehad met wrong ones.. maar t word steeds beter ;)
 

B-Buster

Medewerker
Administrator
Ha Bert !

Leuk dat je ingetuned hebt. Welkom in ons midden. HansV6 is effectief Sjors-V6 op dit forum (lang verhaal, verteld 'ie nog weleens :P) en inderdaad een garantie voor een stortvloed aan filmpjes. Al moet ik mezelf aangeven als regelmatige partner in crime. Maargoed, dat tussen ons. ;)

Je 4e Omega. Dat betekend vast een mogelijkheid tot een leuke fotoserie? Die zien we altijd graag tegemoet. :)

Groet,
Jacco
 
Hallo Bert, welkom in ons midden.
Ik lees direct dat we in ieder geval één ding gemeen hebben en dat is dat wij beiden aan onze 4e Omega bezig zijn :)
Hopelijk wil je jouw historie eens met ons delen (moet ik zelf ook nog doen, zit ik me net te bedenken :P).
Altijd leuk om te lezen over de beweegredenen waarom iemand voor een Omega kiest/gekozen heeft.
En kom eens langs voor de koffie ;)

[edit]
ik heb dit draadje even verplaatst naar de juiste categorie, Bert.
 
Ha Bert,

Welkom dan ! leuk dat je je aangemeld hebt :)

Nou kan je gerust je gerichte vragen stellen op dit forum ;)



Groetjes,
Sjors (Hans-V6 @ Youtube)
 
dank dank dank voor de leuke berichten..! ik probeer gelijk fotos te uploaden maar dan blijft de site hangen vreemd genoeg :S nja komt vast goed.. ik heb nu een 3.0 irmscher omega uit 98.. heerlijke auto.. alleen jammer dat ze zo snel in waarde zakken.. mja dat is vandaag de dag gewoon zo door al die eco karretjes op de weg.. maar om het ff int kort n beetje te vertellen.. ik begon een paar jaar geleden met een 2.0 omega b1 uit 94.. was drama.. 2 keer lekke koppakking gehad :) startproblemen.. sensors gingen achter mekaar kapot.. motorstoring wat er niet meer uit wou.. zelfs bij de opel dealer niet :) dus daar was ik snel klaar mee.. ik voelde me behoorlijk rot door dat ding.. en was eigenlijk best teleurgesteld toen in die auto's, ook verhalen erover gehoord en gelezen.. terwijl het model gewoon super is.. ik had mezelf voor genomen om later gewoon een betere te kopen.. misschien dat ik dan meer geluk zou hebben.. niet veel later heb ik voor een habbekrats een omega A 2.0 uit 1990 gekocht.. gewoon voor de lol.. was ff heel leuk totdat de brandstofpomp kapot ging :) ding naar de sloop gebracht.. toen heb ik een Omega A 3000 12V uit 87 gekocht.. zonder interieur :) gewichtsbesparing :P 2 maanden volop mee gedrift.. (filmpjes van) ook brandstofpomp moeten vervangen.. niet veel later hield de oliepomp er stilzwijgend mee op onder het rijden.. toen istie onder het driften op 5 cilinders gaan lopen en meteen direct daarna istie vast gelopen.. week later ook op laten knijpen door de sloop.. (met pijn in m,n hart eigenlijk) en nu heb ik een omega die wel goed is.. hoop ik :) en waar ik hopelijk echt wat jaren in mag blijven rijden.. het was een beetje een haat liefdes verhouding wat ik met de omega had.. maar love is back in the air now :) ik kan uren naar me auto alleen maar kijken en genieten.. en ik denk sommige van jullie ook wel.. :) dus.. tot zover int kort ff :)
 
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=2P6TRhbh2wA[/youtube]
cool of niet?

het is toch gelukt.. Google Chrome doet moeilijk met bestanden toevoegen.. maar dit is toch wel een droomauto.. voor mij dan.. perfect.. tis dan wel een Catera.. maar precies het zelfde eigelijk:)

full.jpg
 
haha was behoorlijk laat ja.. vrij vandaag.. dus dat scheelt ;)

ja ik zie t.. alleen de foto is nou weg? :)
 

yoyo

The UK brothers
Oke egbert,
Ook van mij een hartelijk welkom en hopelijk gaje het met je huidige omega wel wat langer redden.
Maar voor een defecte brandstof pomp breng je je omega toch niet naar de sloop?

Ik mis die foto idd ook, ik dacht al dat het aan mij lag.

Aart
 
ja ik zeg wel 4e omega... maar m,n 2e omega voor serieus zeg maaar.. waar ik niet mee drift of wat dan ook :) nou heel soms dan ;) als ik jarig ben :P maar die Omega A had een brandstofpomp in de tank ofzo.. koste iets van 200 eu wat dan nog.. terwijl die auto me 100 had gekost :) dusja.. en garage zei ook.. als je dat vervangt sta je misschien volgende week met iets anders aan de hand stil.. + die omega 2.0 had behoorlijk veel roest.. zeg maar gerust schrikbarend veel.. en die Omega 3000 die had gaten in het chassis van de roest.. dus zoeizo met eerst volgende apk meteen afkeur..
 

B-Buster

Medewerker
Administrator
Ik zie er geen specifieke Irmscher onderdelen op/aan zitten. Bumperlippen kan ik niet zo goed thuisbrengen, is net iets te donker.

Ziet er wel gaaf uit. Vind alleen dat randje over de kofferklep een beetje afbreuk doen aan het geheel.

Jammer dat er voor de Omega achterlichten geen unit is met zo'n chromen randje erin. Dat vind ik heel gaaf en zou ik ook wel willen.
 
nee.. nja in amerika heb je voor die catera misschien wel andere soorten (onbekende) bumperkits ofzo? maar idd.. die achterlip.. gadver.. zie ik nu pas.. ik heb het niet zo op spoilers.. die irmscher lip vind ik wel cool voor achterop.. heb ik ook ;)

2 jaar terug ben ik in US geweest.. ook dus zoeken daar naar catera's.. maar je ziet ze heel weinig.. omega zie je hier niet echt veel.. maar die catera in amerika zie je helemaal niet zowat.. heb nog wel wat fotos.. ff zoeken :)
 
Sorry Egbert,

ik was gisteren even lomp en zat niet op te letten.
Tijdens het updaten van jouw vorige posting (op pagina 1) had ik het plaatje gelinked naar jouw attachment... en die vervolgens weggeklikt |:(

Bij deze even gefixed.

Mea culpa... have a cigar, on me _O-


Die voorbumpert ziet er overigens uit als een Steinmetz lip
steinmetzomegafrontgrill1999.jpg


Dat randje op de achterklep is overigens héél klein... vergis je niet in de hendel van de garagedeur :D
 

B-Buster

Medewerker
Administrator
Egbert zei:
die irmscher lip vind ik wel cool voor achterop.. heb ik ook ;)

Join the club ! _/-\o_

2 jaar terug ben ik in US geweest.. ook dus zoeken daar naar catera's.. maar je ziet ze heel weinig.. omega zie je hier niet echt veel.. maar die catera in amerika zie je helemaal niet zowat.. heb nog wel wat fotos.. ff zoeken :)

Ik kan het me indenken, zo'n Catera is daar toch een 'kleine' auto. Heeft in de grote database die ze daar hanteren (hoe heet die ook alweer?) ook niet de beste score.

En die foto's... bring it on ! :D
 
oooh vandaar.. foutje is menselijk :) maar idd man hahahaha ik zag die garagehandgreep er ook een beetje in hahaha :) silly me.. maar dat kleine spoilertje heb ik nog nooit gezien.. ik denk serieus echt dat ze daar wel wat meer bumperpakketten hebben voor de catera dan hier.. in amerika is alles meer :P

maar idd buster... ik heb er ook een hoop over gelezen.. een catera is daar een funny little car.. maar helaas is het een ondergewaardeerd buitenbeetje.. maarja hier in europa heeft de Omega ook niet echt een goede naam.. helaas :( toch?

hier leuk introductie filmpje uit 1997 over de catera:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=jtUU9dy2xK4[/youtube]

(sorry, ik weet niet hoe ik het filmpje zelf op de site zet... insluiten werkt niet toch?)
 
Insluiten werkt wel degelijk op dit forum, Egbert :)
In plaats dat je het 'Snel Antwoorden' vak gebruikt, klik je (indien je een antwoord/reactie wilt schrijven) op de 'POSTREPLY' button.
Dan krijg je allerlei optie's te zien die je kunt gebruiken.
Ook in de 'Aankondigingen' staat het e.e.a. beschreven.
En als je iets niet weet, of wilt weten hoe iets werkt, dan roept u maar :)

In kort voor de YouTube filmpjes:
Code:
[youtube]plak hier de youtube link[/youtube]
Die YouTube tags komen er automatisch bij te staan als je het gewone 'POSTREPLY' scherm gebruikt en op de YouTube-button klikt... probeer het eens uit, zou ik zeggen :)
 

yoyo

The UK brothers
Hi mister Ruud,

euh.........zag jij ook wat ik zag in het filmpje???????
Je zal er ook de achterbumper erbij moeten bestellen, want............. net achter het achterwiel op/in de bumper zit ook zo'n mooi oranje lamp! :Y
Als je dan alleen met een voorbumper aan kom draven is tie maar half af/klaar :? .

Aart
 
Dat hangt van het bouwjaar af, Aart.
Er zijn versie's met alleen side markers aan de voorzijde en er zijn versie met side markers aan de voor- en achterzijde.
En zelfs daarin heb je weer een onderscheid tussen rode- en oranje side markers (alleen aan de achterkant).
Dus je kunt zelf bepalen welke versie je wilt 'nabootsen' :+
 

yoyo

The UK brothers
Oke Ruud
Dat wist ik dus even niet, zover is mijn overzeese kennis ook weer niet _/-\o_
Maar ik neem aan dat jij dat toch niet doet he?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Bovenaan