Wat is er Nieuw?
Opel Omega Portal

Welkom op het Opel Omega Portal. We leren graag onze bezoekers kennen, heb je nog geen account maak deze dan aan en stel je even voor.

Omegauser stelt zich voor

Status
Niet open voor verdere reacties.
Hallo allemaal,

Ik ben Walter, alias omegauser. Een aantal mensen hier kent mij al. Ik ben accountmanager en woon in het mooie Alphen aan den Rijn. Ik ben 49 jaar, rij tegenwoordig zakelijk in een Volkswagen (kon het niet zelf kiezen) en sinds het voorjaar van 2008 privé in deze Omega. Bouwjaar 1999 en nu ruim 200.000 km op de teller. Mijn vader heeft deze wagen nieuw gekocht en was er redelijk zuinig op; hij is er bijvoorbeeld nog nooit mee door de wasstraat geweest. Nadat ik hem overnam heb ik nogal wat kosten aan onderhoud gehad. De Omega is voorzien van alle opties (zoals alle MV6-en volgens mij) en is zelfs voorzien van een schuif/kanteldak en voorzien van stoffen bekleding (volgens mij zowat een unicum in een MV6).

Ik vind het een sport om de Omega er weer helemaal “nieuw” bij te zetten (ik ben dus niet vies van flink wat poetswerk) en technisch te verbeteren (er is al aardig wat aan gedaan, zie daarvoor verder “De Showroom”).

Hiervoor altijd privé een Opel gehad. Met 18 jaar in een C-Kadett begonnen maar die hoorde je roestten. Daarna een B-Ascona; een 16N die niet echt wilde opschieten. Nadat ik de motor had vervangen door een opgevoerde 20S ging het veel beter. Veel plezier van die auto gehad maar op het laatst viel alles er zowat vanaf. Daarna twee Manta’s waarvan ik de laatste helemaal heb opgereden tot bijna 300.000 km en vervolgens mijn grootste zonde, een Jeep Wrangler. Hiervan heb ik, naast een flink aantal andere aanpassingen, de motor, een 6 cilinder, vervangen door een 5,9 liter V8. Daarna kwamen de kinderen en de Jeep had maar twee stoelen en een gastank en liep 1 op 2. De Jeep verkocht en een Opel Astra (tsja, kinderstoeltje en dergelijke) gekocht. Daarna een Opel Vectra en vervolgens mijn eerste Opel Omega, een A-type 2,6 Diamond CD. Na 6 jaar was deze eigenlijk nog steeds niet versleten maar mijn huidige Omega kon ik voor heel weinig overnemen. Twee Omega’s is wat veel dus de A-Omega de deur uit (hij bracht nog 1000 euro op!).

Die Omega’s rijden perfect. Zeker het B-type. Tegenwoordig ziet de Omega er zo uit:

P7110981-1-1.jpg


Groet,

Walter
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Bovenaan