Wat is er Nieuw?
Opel Omega Portal

Welkom op het Opel Omega Portal. We leren graag onze bezoekers kennen, heb je nog geen account maak deze dan aan en stel je even voor.

vraagje

Ik heb wat vraagjes, en heb jullie advies nodig graag:)

weten jullie, of hebt er iemand van jullie nog een originele goeie achterdemper voor een mv6.. (2 kleine pijpjes) ik heb een irmscher demper erop zitten.. maar dat vind ik niks.. klinkt een beetje als oftie lek is ofzo :? terwijl die nog (op wat oppervlakkige roest na) goed is

nog een vraagje.. mijn wielranden achter zijn best behoorlijk aant roesten aan de binnekant.. btw auto komt uit 98..!! dus dat je zegt best vroeg.. ;( hoe kan ik dit nou het beste tegen gaan zonder dat ik er hele nieuwe stukken in moet gaan lassen.. het zelfde geldt voor m,n rechtervoordeur.. en m,n linkerachterdeur.. bekende plek, onder het raamrubber door en aan de onderkant van de deuren.. vraag me eigenlijk ook af.. is dat nou gewoon door de slechte afwatering?
 
Voor advies en raad zit je op de goeie plek, Egbert.

Uitlaat: er is vast wel iemand die die Irmscher van je over wil nemen. Maar kun/wil je eens een foto posten, want een Irmscher is van RVS gemaakt en zou dus eigenlijk niet mogen roesten. Ik heb mijn originele uitlaat, nog niet zo lang geleden, aan Jacco over gedaan. Wellicht kunnen jullie een deal sluiten?

Corrosie: Wielranden achterste wielkasten is een bekend probleem. Daarom raad ik Omega bezitters ook altijd aan om, tijdens het wassen, even met de tuinslang aan de binnenzijde erlangs te spoelen en met de vingers het vuil weg te halen (truukje dat ik geleerd heb van Sjors... maar die wast zelfs zijn katalysatoren :D ). Helaas is dat dus, bij jouw auto, niet/slecht gebeurd. Ook gezien de portieren (op het plekje onder het raamrubber na).
Lastig te beoordelen of er 'zo' iets aan te doen is. Dat hangt natuurlijk enorm af van de staat van de portieren en wielkasten (hoe ver zijn ze (door-)geroest).
Heb je hier ook foto's van, zodat we een beter beeld krijgen?
Afhankelijk van de graad van corrosie, zouden we eventueel eens kunnen kijken naar andere portieren (in eenzelfde kleur). Uiteraard is dit sterk afhankelijk van jouw budget en wat je er aan uit wilt geven.
 
das mooi :)
ja de onderkant van de demper zit wat roest.. parkeerschade denk ofzo? hou je niet tegen denk.. is zo,n originel demper veel stiller dan die irmscher.. ik wil geen herrie :) vooral niet met een automaat :)

ja idd.. toen ik hem net had heb ik het meteen schoon gemaakt.. mja dr kwam dus een halfe intrtuin uit tevoorschijn.. maar het komt ook mede doordat mijn achterbanden heel breed zijn.. raaktie de rand zachtjes met een drempel.. dus denk ook daardoor beschadigd jammer genoeg.. ik denk trouwens als opel net als aan de voorkant, gewoon plastic beschermkappen in die kasten had geplaatst dat het al een hele hoop had gescheelt.. zonde eigenlijk he.. zoiets kleins.. 2 stukkies plastic.. ja ik zal er is fotos van maken.. ik kan trouwens niet echt grote fotos plaatsen.. de afbeelding mag maximaal 256Kib zijn ofiets?
 

Vega

Medewerker
Administrator
Om foto's te plaatsen moet je gebruik maken van foto hosting sites zoals <a class="postlink" href="http://www.photobucket.com" onclick="window.open(this.href);return false;">http://www.photobucket.com</a> of <a class="postlink" href="http://www.imageshack.us" onclick="window.open(this.href);return false;">http://www.imageshack.us</a> of een ander je hebt er veel meer ook echte Nederlandse sites.
Je kan het beste een account aanmaken en daar je foto's naar toe uploaden en de link van de foto in je bericht plaatsen.
 
Inderdaad, Aart :)
Het is een mogelijke oplossing.
Moet uiteraard wél jouw smaak zijn...
En de wielkastranden moeten niet te ver gecorrodeerd zijn.
Persoonlijk hou ik er niet zo van. Maar dat is mijn smaak. [insert bekend spreekwoord]
 
dank jullie voor de tips :) die randen zijn ook niet echt mijn ding.. een beetje een te hoog Paramaribo tuning gehalte als ik eerlijk ben :)
 

Illuminat0r

KnuffelBelg
Egbert zei:
maar het komt ook mede doordat mijn achterbanden heel breed zijn.. raaktie de rand zachtjes met een drempel.. dus denk ook daardoor beschadigd jammer genoeg..

:? Jij hebt toch originele Twin Spokes erop liggen volgens je avatar?
Ik snap niet goed hoe die de kassen kunnen raken...
Of je moet op enorme spoorverbreders staan...

Ik zit op 20" achteraan 10J ET38 + spacer van 10mm = ET28, en die raken niet.
En laat ik eerlijk zijn, die staan serieus naar buiten toe...
 
nja ik denk ook dattie me wielkast raakt als ik hard over een hobbel rijd,, en niet m,n wiel randen.. mja tis allebei beetje roestig.. dat heb je met open wielkasten.. echt te dom dat ze dat zo hebben opgelost in die tijd :s
 

yoyo

The UK brothers
Over Open wielkasten gesproken en brede bandjes.
Dit had ik vanmiddag voor me zitten :?

Breede%20Chevy%201.jpg


Breede%20Chevy%202.jpg


Breede%20Chevy%203.jpg
:r

Greetz,
Aart
 
lijkt het nou zo op de foto, of steken de wielen buiten de wielkasten.
maar ruud de chevie kan hier ook mee gekeurd zijn. er zijn er meer met dubbel lucht, en deze breedte.
wel apart. en hoog.
 

B-Buster

Medewerker
Administrator
Dubbel lucht kan, maar ze steken dus buiten de wielkasten en dat mag niet, ook niet met een speciale keuring zover ik weet?
 
bedoel je die Insignia Jack? opzich wel een mooie auto ja.. maar toch schijnt het niet echt bijzonder te zijn dat ding.. van horen zeggen dan..
 
Ik heb met een Insignia gereden.
Volgens mij was dat een 1600 of een 1800. Punt is dat die motorisering véél te klein is, want als ik de tunnel onder de Noord weer uitwilde, moest ik terugschakelen 7(8)7

Het mooist vond ik de DVD-800 geluidsinstallatie. Één van de weinigen die geen problemen had met mijn iPhone (na het handmatig toevoegen... want dat kon ie niet automagisch).

Voor de rest vind ik het té Japans ogen.

Begrijp me niet verkeerd: fijne wagen (minimaal V6 :P), rijdt goed, mooie uitvoering, maar niet mijn ding... doe mij Omi maar d:)b
 
Bovenaan