Wat is er Nieuw?
Opel Omega Portal

Welkom op het Opel Omega Portal. We leren graag onze bezoekers kennen, heb je nog geen account maak deze dan aan en stel je even voor.

Welke banden?

Vorige week de auto laten keuren en hij was in 1 keer goed door de APK :s Alleen de banden waren wel binnenkort aan de beurt voor vervanging, nu is dat niet zo'n probleem want de winterbanden gaan er onder maar mijn vraag is eigenlijk.......... Welke banden maken de minste herrie onder de omega? ik heb nu 225 eronder liggen en die hoor ik volgens mij behoorlijk. Vond de B1 2.5 diesel sowieso in alles rustiger.

Groeten Peter
 

B-Buster

Medewerker
Administrator
Voor de minste herrie heb je in theorie een zachte band nodig, die daardoor ook sneller slijt. De vraag is natuurlijk of je dat wilt.

Om mijn 17" wielen heb ik Michelin Primacy HP banden liggen, maat 235/45 17. Diezelfde banden heeft m'n vader in 215/55 16 op zijn Vectra. Bij beide maten vind ik het een keurig stille band, met goede rij eigenschappen en goede slijtvastheid.

Ook het profiel is belangrijk onder een Omega. Banden met een V profiel gaan erg snel cuppen, net zoals banden waar schuine groeven in zitten.
 
Mijn zoon heeft ook de Michelin Primacy HP eronder liggen en die vindt hem ook redelijk rustig zullen dus wel michelins worden.
 
Michelin FTW :Y

Ik heb zelf de Pilot Sport PS3 eronder liggen.
Zijn niet de meest stille banden, maar ik heb zeker erger mee gemaakt.
Voor mijn gebruik zijn ze zeer aan raden. Ik maak veel snelweg-km's en hou ervan om lekker in de bochten te 'hangen' (motorrijder hè _O- ).
De wegligging, comfort en grip zijn subliem.

Lees ook hier in ons Ervaringen topic de bevindingen en meningen van anderen.
Dat helpt wellicht ook bij jouw keuze.
Ik moet zelf nog mijn bevindingen over mijn huidige bandjes erbij zetten :O
 
Op de motor (gl1500) heb ik bridgestone liggen en die zijn perfect, op de cb750 liggen conti's ook erg goed maar dat zijn dan ook setjes en naar de km'ers kijk ik niet. Grip wil hebben en anders niet, kan met beide motoren belachelijk hard door de bocht :Y en menigeen staat ervan te kijken dat ze het op dezelfde motor niet lukt :? .
Bij de auto heb ik geen race-aspiratie's, hoewel de omega wel een keer de Ring heeft gedaan gaat het mij in de hoofdzaak om comfort, heb hier ook en merc c220cdi staan en die is heerlijk rustig van binnen maarja dat is een heel ander type auto dus geen vergelijk.
Al met al een moeilijke beslissing want je wilt er toch veel km'ers mee maken en ook nog grip hebben op de natte weg en niet te veel betalen (hollander tenslotte) Had nog deze gevonden http://www.anwb.nl/binaries/pdf/auto/tests/bandentest/zomerbandentest-2010/zomerbanden2010_225.pdf ga me daar eens in verdiepen. B)
 
Nou ja, wat in die ANWB test staat, komt eigenlijk wel overeen met hetgeen ik erboven heb gezegd :)

Wellicht ook een handige site: AutobandenTest.com
Deze site wordt internationaal 'gevoed'.
Dus ervaringen van jan-en-alleman.
Deze raadpleeg ik altijd als ik weer aan nieuwe banden toe ben :)
 
Toen ik mijn Omega kocht zaten er Sportiva Z55 onder in de maat 225/55/16 W

Voor mij een onbekende band maar ik ben er erg tevreden over. Erg goede grip met zowel nat als droog. Ik heb van de week er weer 4 nieuwe onder laten zetten. Heb de banden wel zelf besteld in Duitsland omdat ze hier moeilijk en/of duur te krijgen zijn.

Autobandentest kun je beter niet aanhouden, dat zijn testresultaten van reacties van mensen, en er zijn maar weinig mensen die iets slechts zeggen over wat ze net gekocht hebben.

Deze lijst kun je het beste aanhouden: <a class="postlink" href="http://www.adac.de/infotestrat/tests/reifen/sommerreifen/2010_Sommerreifen_Test_225_45_R17.aspx?search=true&searchterm=reifen" onclick="window.open(this.href);return false;">http://www.adac.de/infotestrat/tests/re ... erm=reifen</a>

De Dunlop SP Sport MAXX TT staat op nr3 en is bijv. al voor 117 p.stuk te krijgen. Wat niet duur is voor een band die zo hoog staat.

Goedkope banden sites:

<a class="postlink" href="http://www.autobandenmarkt.nl" onclick="window.open(this.href);return false;">www.autobandenmarkt.nl</a>
<a class="postlink" href="http://www.topbanden.com" onclick="window.open(this.href);return false;">www.topbanden.com</a>
<a class="postlink" href="http://www.goodwheel.de" onclick="window.open(this.href);return false;">www.goodwheel.de</a>

De ene band is bij de een weer goedkoper en bij de ander duurder en andersom.
 

Vega

Medewerker
Administrator
Ik rij ook al een poos met Michelin Pilot Sport 2.
Is een goede band met prima rijeigenschappen.
Nadeel ze zijn niet goedkoop.
 
Bovenaan