Wat is er Nieuw?
Opel Omega Portal

Welkom op het Opel Omega Portal. We leren graag onze bezoekers kennen, heb je nog geen account maak deze dan aan en stel je even voor.

Omega heeft wat liefde nodig..

R

Ralph

Gast
Bastiaan zei:
Nou, en poosje niets meer van mezelf laten horen , was op onderzoek uit over het repareren / laten maken van men auto....

Ben al aardig op weg, maar waar ik het meeste mee zit is mijn koppeling van de auto.
Men lokale garage wist mij te vertellen dat het vervagen van de druk lager 3 uur werk zou zijn en in
8)7


Daar naast wou hij het e.e.a vervangen, wiel lager achter 350,- lambda sonde 170,- toerental sensor 180,-

wat te doen wat te doen, is en druk lager vervangen moeilijk (van de koppeling) heb zowat alle gereedschap ter beschikken incl brug.

Verder heb ik geen last van de auto/ vertoond hij geen gebreke naar mijn idee op de koppeling na dan.

Gr Bas

wiel lager achter 350,- lambda sonde 170,- toerental sensor 180,- druklager vervangen rond de 500 euro 7(8)7 _O-
ik zeg doen! :X :? :'( beste prijs. 8)7<br /><br />-- 11 apr 2012 19:28 --<br /><br />= 1200 euro bij elkaar :(:(:(:(:(:( wouw. de helft zou ook moeten kunnen.
 
Maar weet je wat het ook is, hij is pas op keuring geweest en de wiel lager is blijkbaar toen niet opgevallen....

Wat ik echt dringend vervangen moet hebben is de druklager van de koppeling / zodat ik fatsoenlijk kan schakelen en dan ben ik redelijk van mijn problemen geholpen.
 
bastiaan, zoals je ziet ik woon in de buurt van Venlo en ik heb hier een garage die je goed helpt en niet te duur is, en heeft verstand van zaken, het is nog een jonge monteur die altijd bij Opel heeft gewerkt en nu voor zichzelf is begonnen, misschien is dat wat als je er bij jouw in de buurt niet uitkomt
 
Het schijnt dat mijn hydr druklager in mijn versnellingsbak kapot is /lekt.
Nu zou ik het zelf wel willen vervangen, maar is het verstandig om de hydro lager nieuw te kopen of zijn ze ook gebruikt uit te halen.
Ik denk dat optie een het verstandigst is of niet?

En de operatie, is dat iets voor gevorderde of is het met vakkundig hulp en handboek goed zelf te doen?

Gr
 

Vega

Medewerker
Administrator
Als je het leuk vindt om versnellingsbakken te demonteren, maar anders zou ik gewoon een nieuwe aanschaffen.
Als je de boel er dan toch af hebt dan zou je kunnen overwegen om gelijk de koppelingsplaat en het druklager te vervangen.
 
Denk dat ik voor de optie "zelf sleutelen "ga!

Ik heb alles ter beschikking kwa gereedschap en brug, en de onderdelen kan ik belasting vrij krijgen bvb de druklager kan ik krijgen voor 180 euro....

Verder heb ik redelijk vak kundig hulp te beschikking en een werkplaats boek.

Zijn er van jullie kant wat tips en tool die ik zou moeten weten voor dat ik rustig aan ga beginnen met de reparatie werkzaamheden?

mvg Bas
 
Lees je, van te voren, GOED in.
Het is meer dan vervelend om erachter te komen, met de versnellingsbak in je handen, boven je hoofd, dat er nóg een slangetje of kabeltje los moet.
Dat werkplaatshandboek moet je al goed op dreef brengen. Kijk ook of je over een TIS kunt beschikken (de TIS is de Opel/GM almenak voor onze auto's). Hier staat ook erg veel info in.
Laat eventueel ook je bak direct spoelen (als ie er toch af ligt, kun je er makkelijk bij). Dit kun je bij een specialistisch bedrijf laten doen of zelf, maar dan moet je wat litertjes olie extra aanschaffen.
 
Nou heren, beter laat dan nooit.

Maar vandaag moest de omega er toch aan geloven, ja ja de versnellings-bak ligt er onderuit!
Idd Metalrush, ik heb me redelijk goed "ingelezen" vwb dat eene leidinkje wat van het remvloeistof reservoir naar de versnelling-bak gaat .
Maar nu komt het volgende....desbetreffende leiding los zien te krijgen was en uitdaging! het duurde effe maar ik kwam er achter dat het en soort snelkoppeling was die geborgd is met en "harp sluiting"
Tijdens het verwijderen van de borging is die natuurlijk met mach 6! weg gevlogen, en moet ik die zien te vervangen! (snappen jullie welk onderdeeltje ik bedoel?)
Heb de klus dus ver geklaard samen met een maat van mij, en ik moet zeggen , met en beetje boeren verstand en wat sleutel kennis is de klus goed te doen, mits je de juiste gereedschap teerbeschikking hebt.
 

Vega

Medewerker
Administrator
Nummer 32

2418idl.jpg
 
Jep Vega, dat is het onderdeeltje wat weg gevlogen is......en wat ik dus weer nodig heb.

Zou die alsnog bij de VOD liggen/ te halen zijn?
 
Dames en Heren........ITS ALIVE!!!!!

Jaja sinds vandaag is men geliefde omega weer op de weg te vinden!!! na en kleine twee weken rijdt ze weer met een nieuwe druklager.

Nou had ik hem wel weg kunnen brengen en laten maken maar wou het zelf is en keer doen.

Zo het volgende wat te doen staat is de uitlaat vervangen maar hij is nog wel gas dicht maar vraag niet hoe.

gr
 
kijk dan heb je toch eer van je werk, wat je zelf gedaan hebt, nu nog even aanmelden voor de oop bijeenkomst dan gaan we met een hele horde limburgers
 
Bovenaan