Wat is er Nieuw?
Opel Omega Portal

Welkom op het Opel Omega Portal. We leren graag onze bezoekers kennen, heb je nog geen account maak deze dan aan en stel je even voor.

Het dagboek van OMEGA CARAVAN C20NE

Re: Het dagboek van OMEGA CARAVAN C20NE XVII

Goedenavond lieve OOP(st)ers,
Die eerste dag is me helemaal niet tegengevallen met NeefNiels. Ik rij nu net voorbij Eindhoven richting camping België over zwart nat asfalt dat met prachtig geel schijnsel uit mijn koplampen verlicht wordt. Een verrassinkje van NeefNiels, die met een geel folie mijn koplampen masseerde. Zonder overleg of enige instemming met meneer Frits. Ik weet zeker die is not amused van dergelijke fratsen, maar tussen ons gezegd en gezwegen ik vind het heerlijk. Aandacht doet een ieder goed, dat zal best, maar als je dat niet gewend bent, is het f a n t a s t i s c h. Ik krijg een ware facelift. Ik zweef een paar millimeter boven het asfalt. Dit is nog maar het begin zei NeefNiels me. Hij heeft grote plannen. Ik betrap me erop dat me nu al verheug met wat voor verNielsingen hij nog meer op de proppen zal komen.
Over de telefoon hoorde ik dat hij morgen wat foto's van mijn transformaties aan meneer Frits zal whatsappen. Sonja had hem een fotootje toegezonden van E.J. en meneer Frits die met haar naar het Rijksmuseum waren. Ik begrijp dat NeefNiels en de oude lieve E.J. deze excursie bekokstoofd hadden om meneer Frits d.m.v. afleiding door zijn eerste Omegaloze vrijdag (de 13de nota bene) heen te helpen.
Hier staan ze bij het schilderij dat A.J. begin vijftiger jaren in opdracht aan een kunstenaar had laten naschilderen. In de familie gaat de mare rond dat het origineel al zestig jaar in de huiskamer van E.J. hangt en een knappe vervalsing in het Rijksmuseum te zien is.
qpidz9.jpg

Ik hoop dat NeefNiels morgen wat foto's aan jullie OOP(st)ers opstuurt. Welterusten
 
Re: Het dagboek van OMEGA CARAVAN C20NE deel XVIII

Alles Kits lieve OOP(st)ers?
Met mij gaat het meer dan voortreffelijk. Ik ervaar een soort verliefdheid, maar dan veel en veel heviger. Ik ben constant gericht op NeefNiels. Wat zou die doen? Wat zou die denken? Waar gaat ie heen? Gaat ie me aanraken?
Ja warempel, en nog met een spons ook. Ik ben een beetje de tel kwijt, maar hij heeft me geloof ik al drie keer gewassen.
35ips0o.jpg

Wat is dat lekker zeg.
Willen jullie OOP(st)ers mijn nieuwe contactlenzen eens zien?
Hier:
333fui8.jpg

Ik hoop een keer gespot te worden door jullie OOP(st)ers, ik zit nu 20 km onder Maastricht. Maandag rij ik terug door Limburg. Camera's klaar leggen, wie weet welke metamorfoses ik dan weer zal hebben ondergaan.
En wat kan NeefNiels goed fotograferen. Dat deukje van mijn rechter voorbumber waar ik het over gehad heb. Daar was toen niets van te zien. En kijk nou eens;
11k9vvb.jpg

"Wat is dat voor Fritseltje? Oom Frits?" Vroeg NeefNiels bij het ophalen,
r909rt.jpg

"Dat deed ik omdat de beschermkap van die hoeklamp helemaal los getrild zat. Met dat pepermuntje zit ie weer helemaal klem."
Ik hoor NeefNiels nog tandenknarsen.
Wat zo leuk is van NeefNiels, nou ja ik vind alles leuk van hem, is dat hij gevoel voor humor heeft.
Kijk een caravan voor de caravan.
692wli.jpg

Als hij ooit een OOPer wordt kiest hij vast omega caravan als nickname.
Ben benieuwd wat de dag van morgen brengt.
Of doen de Belgen aan zondagsrust?
Saluu ende kost
 
Het dagboek van OMEGA CARAVAN C20NE XIX

OOP(st)ers, ik heb het koud gehad en nat, hier op de camping van België. Op straat heb je nog enige beschutting van de huizen. Zeker in Prinsenland waar ik uit de wind gehouden wordt door een groot robuust flat. Hier sta ik met mijn vier banden in het natte gras en dat gaat verschrikkelijk optrekken. Het maakt me enorm chagerijnig. Dan ga je je overal aan irriteren. Nix is meer goed.
Bijvoorbeeld irritatie aan de hond.
Heb ik jullie al eens verteld over mijn relatie met de hond? Nee?
Nou die relatie is ronduit slecht. Misschien omdat ik zo weinig gewassen werd zal mijn geurpalet voor de hond met hoge nood wel het ideale object zijn om overheen te pissen. Een straat vol geparkeerde auto's, keus genoeg zou je denken, maar ik ben steevast de uitverkorene waar de hond zijn urinestraal trefzeker op richt. Dan ga je anders tegen die viervoeterigevriend van de mensch aan kijken. Kun je je voorstellen?
En dan krijg je dit:
intvgn.jpg

Ik hoop morgen mijn humeur hervonden te hebben.
Fijne avond jullie OOP(st)ers. (Maar niet heus)
 
Ik weet niet of Bbuster niet nog meer gaat gruwen maar datzelfde "pepermuntje" heeft eerst ruim een half jaar dienst gedaan om de rechterbuitenspiegel vast te zetten, die spiegel begon vreselijk te trillen, er viel niet meer goed door te kijken en Frits was bang dat het glas eraf zo springen. Door die simpele ingreep kon er een half jaar door gereden worden. Van Kwa te B, werd toen geconsulteerd en plakte met componentenlijm het glas in de spiegelbody. Kan nooit meer los.
 
Met die conserveringsmiddellen zit het wel goed, Bbuster. Het "pepermuntje" ziet er precies uit als een pepermuntje, ik heb nooit geproefd, maar weer zeker dat het niet als een pepermuntje smaakt. Geen idee hoe ik er ooit aan kwam, maar vast niet via www.automaterialen.nl. Dat is best jammer want als noodverband ging het gemakkelijk twee keer een aantal seizoenen mee. Het zou eigenlijk via die website besteld moeten kunnen worden.
 
Goedemiddag OOP(st)ers,
Zonnetje schijnt, dan ben ik gelijk weer op en top Omega. Sorry van gister, nog het meest gelden mijn excusses voor de Cavallerie. Zij kunnen het ook niet helpen. Bovendien heeft hun altijd zonnige humeur een weldadige uitstraling op mij. En zoals zij mijn achterbak tot hun eigen Castle toegeëigend hebben. King Carles zou jaloers op hen zijn, wat een koninklijke ruimte.
Ik geloof zeker dat mij een heel nieuw leven te wachten staat. Geen transportbullebak meer, zoals onder meneer Frits maar een soort dierenambulance ga ik worden. Behalve die vijf energieke hondjes, heeft NeefNiels thuis ook nog een kennel konijnen en een full house met hamsters.
Die gele contactlenzen zette me aan het denken. Toen 7 jaar geleden mijn stuur in handen viel van meneer Frits, voerde hij ook gelijk een aantal veranderingen door, zie:
wk5zr6.jpg

Trekhaak en opendak kreeg ik erbij. Trekhaak redde nog geen half jaar later mijn leven, maar dat is jullie bekend. En ik kreeg toen ook een compleet stel nieuw banden. Mijn melkbanden waren nog niet aan wisselen toe, na 45000 km, dat zullen jullie als geen ander begrijpen, lieve OOP(st)ers, maar van Kwa mijn behandelend specialist te Bolnes achtte het meer dan noodzakelijk de volkomen gevulkaniseerde banden te vervangen. Met een grote beurt en zijn vakkundige zegen werd ik opweg gestuurd naar de Silvretta Alpenstrasse in HoogOostenrijk. Die zegen bleek maar tot net 100 km voorbij Bregenz houdbaar. Dat verhaal voor een andere keer. Dat is een story die aan elke Omega dokter besteed zal zijn. Help me onthouden Ralph, Berry''s consorten.
Voor nu tot besluit een overpeinzing, een levensles van een oude Omega, nog lang niet aan het eind van zijn Latijn. Het leven is volkomen onvoorspelbaar lieve OOP(st)ers, begin zomer reed ik voor het eerst naar de Belgische camping. Yubbie reed. ze had nog nooit in A.J.'s Omega gereden en ook nooit met een boedelbakaanhanger. Ze dorst niet harder dan 90 km/uur te rijden en we werden constant door vrachtauto's en slome caravans ingehaald. wat heb ik me toen grijs en groen rijden ergeren. Bij aankomst maakte zus Annelies deze foto.
Wie had toen kunnen denken dat ik daar terug zou keren met gele contactlenzen en een nieuw hondenrek achterin.
282kkjt.jpg
 
Ik ben weer thuis lieve OOP(st)ers,
Niet in Rotterdam prinsenland, maar hier in Zuidland. Ik weet steeds minder wat mijn thuis is, verwarrend, heel verwarrend. En wat minstens even verwarrend is, is dit wat NeefNiels in mij vond;
s1sz8k.jpg

Of dit wat NeefNiels met me deed:
157gpxv.jpg

Ik hoop morgen de tijd en de rust te vinden om het jullie helder uit te leggen.
Welterusten
 
Het dagboek van OMEGA CARAVAN C20NE deel XXIV

Vandaag liep het even anders lieve OOPsters. Het sprookje van de Rizla Lucifers moet maar een dag opschuiven.
Vanochtend bij het vroege ontbijt brak er een stukje van meneer Frits zijn kies af. Nou mij zou je minder hebben horen kermen toen dat Vitobusje op mijn trekhaak knalde. Maar hij piepte zo dat die arme NeefNiels zich geroepen voelde om meneer Frits even met mij naar zijn tandarts, mevrouw Joosten, te brengen. Alsof er geen Metro's rijden tussen Schenkel en de Voorschoterlaan. Mij maakt het niet uit hoe meer kilometers ik afleg hoe lekkerder ik me voel.
De terugreis verliep in een totaal andere sfeer. Goed meneer Frits kon door de verdoving soms nauwelijks nog verstaanbaar articuleren, maar wat was hij uitgelaten. hij viel bijna niet meer te stuiten. "Wat een tovenares, die Joosten, wat een fijne motoriek". hij ratelde maar door. Welke geestveruiming zou tandarts Joosten door die cocktails van haar mengen?
Toch mooi dat hij zo snel bij haar terecht kon.
"Je moet haar ook nemen, NeefNiels, https://www.tandartsjoosten.nl/, van de vijf tandartsen die ik gehad heb is zij de absolute nummer 1."
"Wat voor auto rijdt die Joosten?", kijk dat is het leuke van NeefNiels, met die ene opmerking werd meneer Frits gelijk de mond gesnoerd, want dat wist hij natuurlijk niet.

Zus Annelies mailt nu bijna iedere dag een foto van mij. Zij vond hem grappig.
2qwk9zq.jpg

En om het niet te vergeten, eis en wederdienende; morgen dit:
jtownl.jpg
 
Het dagboek van OMEGA CARAVAN C20NE deel XXV

Goedenavond lieve OOP(st)ers,
14u87co.jpg

Dit lucifersdoosje moet oorspronkelijk van A.J. geweest zijn. Op een wonderbaarlijke manier is het ( een jaar of 14?) in mij achtergebleven. Tot NeefNiels me weer vond, toen hij mij een beetje grondig vanbinnen reinigde. Het lucifersdoosje is een stille getuigenis van A.J.'s kettingroken. Zelf draag ik nu ook nog de sporen van dat buitensporige roken. Mijn hemel is kuis doorgerookt en daardoor houdt de lijmlaag nergens meer.
Mijn dashboard kent verscheidene sporen van sigarettenpeuken die in het plastic inbrandden.
2na62hh.jpg

Toen 7 jaar geleden mijn stuur in andere handen overging, stonk ik vanbinnen als een Ierse pub on black sunday. Mijn open dak werd mede om reden van frisse lucht aangebracht. Dat heeft na een paar maanden reinigend gewerkt.
Als een klasse auto, zoals ik mezelf met gepaste bescheidenheid best mag noemen, na meer dan 10 jaar nog geen vijf duizend kilometers per jaar gereden heeft, gaat daar achter altijd zonder twijfel een verdrietig verhaal schuil. Dat zullen we laten rusten. Het lucifersdoosje blijft in mij achter als een stil monument voor dit niet vertelde verhaal dat bij de oude E.J. En haar kinderen genoegzaam bekend is.
NeefNiels heeft vanavond na rijp beraad besloten mij over te nemen. Aanvankelijk was hij van plan om mij om te tunen tot een soort Senator of Lotus uitvoering. Mede door mijn dagelijkse story, waardoor mijn geschiedenis springlevend voor hem werd. Maar misschien nog meer door een week op proef met me op te trekken en bijvoorbeeld te ontdekken met welk genoegen zijn kennel caveliers zich in mijn achterbak geheel op hun gemak voelen, wil hij zich inzetten om mijn oorspronkelijke wezen, de opel omega c20NE die 1 mei 1992 onze wereld binnenreed, voor de komende jaren in volle glorie te behouden.
34dpnid.jpg

Mijn neus staat weer op de zonnige toekomst gericht.
 
Het dagboek van OMEGA CARAVAN C20NE aflevering XXVI

Goedenavond lieve OOP (st)ers,
Dacht ik nu wel al mijn pijnlijke en beschamende momenten aan jullie op gebiecht te hebben, komt zoon Sj. van meneer Frits met deze afschuwelijke foto. Nou ja, ik sta er mooi op, op die foto, maar ik sta ook mooi fout, op een invalide plaats!
Voor één van de tijdelijke woningen van zoon Sj. En ik deed steevast de verhuizingen. Hier ook. Kun je zien aan de imperialdragers en de neergeklapte achterbank. Ik dacht nog, mannen dit is een invalideplaats, rij me even een paar meter verder, dan maar wat langer met dat meubilair lopen zeulen. Nou naar mij wordt nooit in deze familie geluisterd. Moeten jullie zelf altijd wel doen lieve OOP (st)ers, naar je Omega luisteren, als je goed naar ons luistert, zul je merken dat we je alles vertellen en dat die moderne gekkigheid van computeruitlezen nix toevoegt aan wat de echt goede luisteraar van ons te horen krijgt.
Nou in het kort gezegd, meneer Frits en zoon Sj raken in een draai van de trap vast, met een kast of zo. Ondertussen zie ik twee schiedamse parkeerwachters aan komen fietsen, die bijna overelkaar struikelde in de haast om een bon onder mijn ruitenwisser te stoppen. En weg waren ze. Een actie die hooguit een halve minuut duurde, maar mooi €180 kostte. Tegenwoordig geloof ik is het tarief €320.
Dit is de duurste foto uit de reeks van mijn onthullingen. Als je heel goed kijkt zie je nog het gele velletje.
Prettige avond lieve OOP (st)ers
qna58w.jpg
 

B-Buster

Medewerker
Administrator
Hij zat er al aan te komen, maar mooi dat je voortbestaan binnen de familie weer beklonken is. Gefeliciteerd met je nieuwe bestuurder! :)
 
Bbuster het is nog steeds officieus, maar iedereen die ik ooit vervoerde is heel blij als NeefNiels binnenkort mij officieel op zijn naam zet.
 

B-Buster

Medewerker
Administrator
Uiteraard is het daarbij wel verplicht lid te worden van het OOP. Geef je hem dat door?
 
fritsensonja zei:
Moeten jullie zelf altijd wel doen lieve OOP (st)ers, naar je Omega luisteren, als je goed naar ons luistert, zul je merken dat we je alles vertellen en dat die moderne gekkigheid van computeruitlezen nix toevoegt aan wat de echt goede luisteraar van ons te horen krijgt.
Nou, sinds de blauwe te koop staat laat ie het afweten, dus ik denk dat hij zo wil laten weten dat ie niet weg wil! Misschien moet je even met hem komen praten, is niet zo ver weg. Misschien hebben jullie elkaar bij van Kwa te B weleens ontmoet?

Gr. Paul
 
Het dagboek van OMEGA CARAVAN C20NE aflevering XXVII

Heerlijk lieve OOP(st)ers eindelijk weer eens post. Dat brengt me altijd op nieuwe ideeën en houdt me scherp. Ga daar mee door.
Allereerst zal ik op Bbuster ingaan, (bijzondere naam eigenlijk wat zal die beduiden?).
Blijkbaar heeft Bbuster in zijn spreekwoordelijke oplettendheid, toch een verborgen hintje gemist, hoe zou hij deze mail interpreteren?

Hoi Frits,

Ik heb niet genoeg posts omde advertentie te mogen bekijken :(
Wat staat er in?

Groetjes Niels

> Subject: Opel Omega Portal • Bekijk advertenties
> From: n.....
> Date: Thu, 19 Sep 2013 20:25:22 +0200
> To: niels.....
>
> omegamarktplaats/single_ad.php?ad_id=78




Verplicht worden daar ben ik niet zo van en NeefNiels nog minder. Het OOP kent hij via mij, maar al veel langer speurt hij op een grote Nederlandse Opel site, waarvan ik de naam vergat. Vast goed bij jullie bekend die hangplek, toch?

Dan wil ik even ingaan op die lieverd van een IJsblok, die minder koel overkomt dan zijn naam doet vermoeden. Hij slaat de spijker op zijn kop. "Te koop aanbieden" zegt die ijskoud, daar krijgen wij Omega's koude rillingen van. Beter is het te spreken in onze nabijheid; van het mogelijke voornemen eens een keer, in de verre verre toekomst, op zoek te gaan naar een andere verzorger, of zoiets. Zijn "Blauwe" heeft onmiskenbaar psychische nood.
En van Kwa te B is op dit moment de enige remedie, om niet van Kwa tot Erger te geraken. Wisten jullie dat wij Ridderkerkse Omega's van Kwa "de Sociëteit" noemen. En een liefde en toewijding die die butlers daar voor onze oude afgetobde body's hebben, ontroerend gewoon.
Of ik de Blauwe van IJsblok ken, zo één twee drie gaat mijn grote licht nog niet branden. Moet je me misschien iets meer over hem vertellen.

Tot besluit nog een foto uit mijn zeer recente verleden, zeg twee weken geleden, toen meneer Frits deze foto maakte om te laten zien dat in mijn rubbers en kieren een heel ecosysteem van mossen en minischimmels leeft. Die zullen het moeilijk krijgen bij NeefNiels.
Fijne dag lieve OOP(st)ers, rij voorzichtig hou ons heel!
vz7dyp.jpg
 

B-Buster

Medewerker
Administrator
Haha, mijn oplettendheid heeft het even af laten weten blijkbaar.

Klopt, om te voorkomen dat niet Omega liefhebbend volk hier land en onze vriendjes en vriendinnetjes komt beledigen door meteen iets schaamteloos te koop te zetten in plaats van deze sociëteit te betreden en tot inkeer te komen, hebben we ingeregeld dat nieuwe leden niet direct actief kunnen zijn op de marktplaats.
 
Bovenaan