Wat is er Nieuw?
Opel Omega Portal

Welkom op het Opel Omega Portal. We leren graag onze bezoekers kennen, heb je nog geen account maak deze dan aan en stel je even voor.

Het dagboek van OMEGA CARAVAN C20NE

B-Buster

Medewerker
Administrator
Re: ik ben OMEGA CARAVAN C20NE 9 DEEL II

Zo te zien met optimaal gebruik van alle ruimte. d:)b

Jammer, die voorkeur voor een Crossa i.p.v. een comfortabele rit in een Omega.
 
Re: ik ben OMEGA CARAVAN C20NE 9 DEEL VIII

Nou moe, zijn ze net thuis gekomen met dikke verhalen over een oldtimershow, afgelopen zaterdag in Diez, waar ze zich aan een Opel Rekord Coupe uit 1973 hebben staan vergapen.
30lm13k.jpg

Annelies wist zich nog de uitklapraampjes achter te herinneren van de Opel Rekord D (stationcar) die A.J. eind zeventig reed.
28u0ghf.jpg

Maar die veertig jaar oude Opel was een van de jongste, E.J. die lieve oude schat, wist niet wat ze zag een goed geconserveerde cabrio uit haar geboorte jaar:
b4ch1z.jpg

De Duitse eigenaar wilde zijn Wolseley Hornet graag inruilen voor E.J. die absoluut minder onderhoud vergt.
Dus met een beetje juiste verzorging moet ik toch ook gemakkelijk de tachtig kunnen halen.
Morgen zal ik de schijnwerper eens op mijn innerlijk richten.
weltrusten OOP(st)ers.
 
Re: ik ben OMEGA CARAVAN C20NE 9 DEEL II

heel mooi die Rekord Coupe, net als toen de Commodore coupe uit die tijd d:)b
 
Re: ik ben OMEGA CARAVAN C20NE 9 DEEL IX

Goedenavond OOP(st)ers,
Dit ben ik van binnen
2vlman6.jpg

Mijn klep gaat niet vaak open. Ja water voor de ruitensproeier, daar is meneer Frits stipt in, maar nu moest en zou hij mijn oliepeil meten. Het moet niet gekker worden, dit is me nog nooit overkomen, mijn behandelend specialist van Kwa te Bolnes, die controleert mijn olie en kijk nou eens...
20q13qh.jpg

"Een kwart liter olie verbruikt, op ongeveer 2500 km" hoorde ik Frits hardop zeggen. Hij klonk te vreden. "Volle bepakking en twee keer kriskras de Alpen over," mompelde hij er wat onduidelijk achteraan. Is dat goed OOP(st)ers, of moet ik me zorgen maken?
Jullie OOP hebben wel een gunstig effect op meneer Frits, dat hij nog eens in mijn onder motorkapse geïnteresseerd zou raken, was voor een paar weken geleden onvoorstelbaar.
Dat belooft wat.
Morgen verder.
Weltrusten
 

B-Buster

Medewerker
Administrator
Re: ik ben OMEGA CARAVAN C20NE 9 DEEL II

Zo zijn we, we zullen ervoor zorgen dat Frits zich goed bewust is van zijn plichten. >:)
 
Re: ik ben OMEGA CARAVAN C20NE 9 DEEL II

Das lief van Bbuster om het zo voor me op te nemen. Plichten daar is meneer Frits niet zo van, dat was weer goed gezien van Bustertje maar laat ik toch een lansje voor Fritsje breken. Daarvoor moet ik een fotootje van mijn meest intieme orgaantje tonen, maar vooruit gister ging ik al full monty met mijn klep omhoog.
Dit is waar ik het over moet hebben:
2dkj120.jpg

Dat noemt meneer Frits mijn G-spot. Laat hem maar het zal wel lollig bedoeld zijn, maar mijn ventiel doet het niet meer. Bij A.J. Zijn vader werd dat ventiel nooit gebruikt, maar bij zoon Frits, moet ik vaak zwaar beladen aan de bak en bleek ik de perslucht niet meer vast te kunnen houden Een ramp is het dan, want ik zwalkte als een zwaar beschonkene over de weg. Gelukkig wist van Kwa, mijn behandelend specialist te Bolnes, die meneer Frits hierover vol plichtsbesef consulteerde, raad en plaatste een stel extra schokbrekers. Mijn oorspronkelijke uitstekende wegligging was daarmee in één klap terug. Hoe zwaar ik ook beladen ben, ik waggel niet meer als een overjarige eend.
Ik weet zo weinig van mijn Omega's Ooms en tantes. Hebben de Omega Sedans ook zo'n ventieltje om zwaar beladen auto's op te krikken? Zou reuze handig zijn.
Ik kwam nog een foto tegen waar ik sta in Calabria, met de Tyreense zee op de achtergrond. Eerste reis met Frits en sonja 2007 en 55000 km op de teller. Wat een beauty was ik toen nog.
2wm3ofa.jpg

Morgen over roest. Een nieuw fenomeen voor mij.
Welterusten OOP(St.)ers.
 

Colinh

Donateur 2023
Re: ik ben OMEGA CARAVAN C20NE 9 DEEL II

Die laatste foto.. wat een prachtige Caravan is de A2 toch O+ O+ :9~

C20NE blok, tijd geleden dat ik die heb gezien, wel een fijn blok.
 
Re: ik ben OMEGA CARAVAN C20NE 9 DEEL X11

Lieve OOP(st)ers
Bedankt dat jullie zo lankmoedig op mijn nu voor het eerst opdoemend roestvorming gereageerd hebben. Blijkbaar is dat iets waarvan jullie niet schrikken of terugdeinzen. Daar kan meneer Frits een voorbeeld aan nemen. Die is al weken in paniek, toen hij het ontdekte.
Colinh bedankt voor je lieve woorden. Neefje Niels, die meneer Frits OOM Ega is gaan noemen en me af en toe leent voor Ikea ritten of hun voor ritjes naar hun campingkje in België onder Maastricht, oogst dan vaak veel bekijks op straat, van mensen die iets met me hebben. Zij vinden die A2 caravans ook super.
C20ne vindt Colin een fijn blok, ik ben niet anders gewend en zal hem niet tegen spreken.
Ik voel door het achterwege blijven van negatieve reacties van jullie OOP(st)ers, eindelijk de moed om over mijn trauma te schrijven. Zoals jullie OOP(st)ers weten; Ik was er bijna niet meer geweest. Ik remde, zomer 2006 zal het geweest zijn, af om op de Monsterse weg linksaf te kunnen slaan, het terrein op van de psyhiatrische inrichting aldaar. In mijn achteruitspiegel zie ik een Nissantje met twee jonge vrouwen ternauwernood achter mij tot stilstand komen. Dat was op het nippertje dacht ik nog bij me zelf. Maar achter hen reed een zwaar beladen onoplettende Mercedes Vito bus die te laat remde vol op de Nissan knalde. Daardoor werden ze omhoog gezwiept en belandde ze boven op mijn achterkant. Ik was net een paar maanden in dienst van meneer Frits en dacht dat het met me gedaan was. Maar toen iedereen van de schrik bekomen was en meneer Frits eens ging inspecteren hoe het met mij gesteld was, bleek die hele Nissan alleen op mijn trekhaak beland te zijn en op een duizendste millimeter van mijn achterkant gebleven zijn.
Ik was geheel onbeschadigd, geloof me of geloof me niet, maar mijn trekhaak deed pijn, joh niet te filmen!
Een dag later ik naar van Kwa, mijn behandelend specialist te B, omdat meneer Frits het niet vertrouwde. Bleek mijn achterkant links twee centimeter korter geworden te zijn. Rechts niets aan het bumpertje. Van Kwa leek het raadzaam om mijn trekhaak in het geheel te vervangen, haarscheurtjes of zoiets mompelde hij, maar het onderchassis was onveranderd.
Een mirakel. De Vita en de Nissan, moesten via een sleepdienst opgehaald worden. Ik met mijn helder klinkende N20CE kon de onheilsplek op eigen kracht verlaten.
sfjv4x.jpg

Morgen over mijn eerste tijd bij meneer Frits, mei 2006
 

Andrew

600.000
Re: ik ben OMEGA CARAVAN C20NE 9 DEEL X11

fritsensonja zei:
mijn helder klinkende N20CE

:? die moet nog uitgevonden worden.....

Twee auto's geleden heb ik zes jaar in je tweelingbroer rondgetoerd, een donkerblauwe 'Traveller' met hetzelfde (motor)hart en carrosserievorm. Ik denk nog wel eens terug aan die tijd. Leuk dat er nog energieke A-tjes rondrijden, ook al worden ze inmiddels door roest geplaagd.

Andrew
 
Re: ik ben OMEGA CARAVAN C20NE 9 DEEL XIV

Rectificatie:
Ik had het gister precies verkeerd gezegd, ik verwisselde links en rechts, maar net als bij jullie OOP(st)ers jullie niet je rug kunnen zien, is voor mij mijn achterkant onzichtbaar. Kijk zo zou het moeten zijn:;
2e4ixic.jpg

Het verschil is veel groter dan ik dacht, Frits is vanochtend even gaan meten zie hier het resultaat;
2r257wx.jpg

En dan weet je niet of mijn "gezonde" kant ook niet door die enorme klap wat ingedrukt is. Daarvoor zou je een andere gave caravan moeten meten. Het verschil tussen links en rechts is wel aanzienlijk. Kijk maar;
2jcalo1.jpg

Aan de zijkanten is het verschil wel goed te zien, mijn zieke kant puilt een beetje uit, mijn gezonde kant lijkt goed te zitten. Een bewijs dat die kant niet ingedeukt is? Wie het weet mag het zeggen.
Kijk:
4iou8j.jpg

Andere kant
2rc7cjd.jpg

Ik hoop dat het een beetje duidelijk overkomt.
Frits googlede nog even naar de Traveler waar Andrew het over had en zie in autoweek nog wel, vijf jaar geleden:
http://www.autoweek.nl/auto/8116/opel-o ... 20i-travel
Wordt vervolgd met mijn start bij meneer Frits.
Cari saluti A tutti
 
Re: ik ben OMEGA CARAVAN C20NE 9 DEEL XIII

Lieve lieve OOP(st)ers,
Er is iets vreemds gaande ,iets bijzonders dat ik nog niet eerder meemaakte en me erg onrustig maakt. Er wordt zo zacht gefluisterd dat het duidelijk is dat ik dat geheim niet mag horen, maar mijn buitenspiegels zet ik in de uiterste stand en dan vang ik toch nog wel eens wat op. En als Frits en Sonja in de gaten krijgen dat ik zo op mijn qui vive ben, verstomd het gefluister helemaal. Zij zijn duidelijk niet in hun gewone doen. Toch ving ik het nodige op. Zo hoorde ik iets over een platenboef. Tenminste dat dacht ik eerst verstaan te hebben, maar later verstond ik het beter en registreerde ik onmiskenbaar; plaatwerker. En neef Niels werd genoemd, die lieverd de enige me die me de laatste jaren regelmatig waste. En een echte omegaman hoorde ik ook een paar keer noemen, met ANWB ex-wegenwachtmonteur er achteraan.
OOP(st)ers herinneren jullie je nog dat ik bij neef Niels uit logeren zou gaan, vorig weekend? Dat ging niet door, mijn derde sleutel lag in Prinsnenland en zo kon neef Niels me niet komen ophalen. Nu komt hij me woensdagavond ophalen, met twee mannen werd me verteld. Waarom in godennaam, wat is er loos?
En waarom ben ik leeggehaald. Ik, die de afgelopen jaren er zo gewend aan geraakt was als extra schuur te moeten dienen. "De rijdende schuur" noemde meneer Frits me doorgaans. En nu in èèn keer helemaal leeg. Dashboard leeg, de bergmappen in mijn deuren, leeg. Mijn uittrekbare afdekzijl over de achterbak, is teruggeplaatst. Ik was er van overtuigd dat ze die niet meer hadden.
Moet je zien hoe ik er uit zie:
6yzlua.jpg

Ik ben zo uit mijn doen dat ik helemaal vergeten ben waar ik het met jullie over had willen hebben.
Ik hoop morgen een beetje tot rust gekomen te zijn.
Sorry dat ik zo overstuur ben OOP(st)ers.
 
Re: ik ben OMEGA CARAVAN C20NE 9 DEEL XIV

Goedemorgen lieve OOP(st)ers,
Wat een baggerweer gister, ik heb de hele dag staan te verdagdromen. Warme herinneringen opgehaald aan betere, zeg warmere, zeg drogere tijden, zoals in Calabria zomer 2007, zal er zo iets over vertellen.
Maar ik kom er steeds meer achter dat ik van de straat moet. Ik kan er niet meer tegen, mijn tectyllaag is uitgewerkt, in de tijd opgelost. Ik val nu dag na dag ten prooi aan de elementen. Het lijkt wel of de elementen het steeds meer voor het zeggen krijgen, zeker zo'n dag als gisteren. V e r s c h r i k k e l i j k! Weten jullie OOP(st)ers, dat ik steeds meer begin te verlangen in zo'n oMEGAstal terecht te komen. Heerlijk warm, heerlijk binnen, goede verzorging, dat is wat ik nodig heb. Vanavond komt neef Niels met drie man sterk, ben eerder nog bang dan benieuwd. Kom laten we de zinnen verzetten. Calabria zondagmorgen zomer 2007. Meneer Frits rijdt, die heerlijke Sonja in de voorstoel er naast. Ik waande me in het paradijs. Zegt de TomTom ineens dat we omhoog moeten door een bergdorpje, ik denk doe dat nou niet, we kunnen onderlangs onze weg vervolgen, hoeven we niet door zo'n klein stijl bergdorp te zigzaggen, met die smalle middeleeuwse straatjes. Maar wordt er wel eens naar mij geluisterd? Nee OOP(st)ers, vrijwel nooit. We rijden dus de stijle berg op het dorp in. Geen idee meer hoe het heette, hoe kleiner en nietszeggender die dorpjes, hoe mooier de namen, Terranova Sappo Minulio, Monte Bello Ionico of San Pietro in Guarano. Ik weet het niet meer, echt niet, maar zelf denk ik dat het mogelijk Spezzo della Sila was waar we in reden. Gelijk al bijzonder smalle steegjes, kronkelig, stijl, slecht wegdek vol losse keien. En het werd alleen maar erger, na iedere haakse bocht,doemde er een nieuw donker straatje op en steeds smaller. Ik hoorde de spanning bij Sonja en meneer Frits toenemen. Het werd zo smal dat er onmogelijk meer gekeerd zou kunnen worden. De TomTom die bleef onverstoorbaar "rechtsafslaan en dan links aanhouden." Dat soort onzin. Het werd nog smaller. Ik had op het laatst nog maar een paar centimeter weerszijde mijn buitenspiegels. Het dorp leek uitgestorven, gelukkig kwamen we geen tegenligger tegen, of welk obstakel dan ook. Ineens doken we het felle licht weer in, ik was eerst verblind. Toen zag ik het, we waren het dorpspleintje opgereden, de Piazza, stapvoets, dus hier waren alle dorpsbewoners. Er was een fanfareachtig muziekorkestje aan het spelen. De piazza was twee huiskamers groot en stond vol met luisternede mensen en het orkestje dat al spelend langzaam uiteenweek om me langs te laten. Dat ging maar net. Zal die blikken vol onbegrip en verwondering nooit vergeten zoals ze naar mijn Nederlandse nummerplaat keken. Ik krijg het weer warm als ik me voorstel hoe het eruitgezien moet hebben.
2cwl6o0.jpg
 
Re: ik ben OMEGA CARAVAN C20NE 9 DEEL XV

Goedemorgen OOP(st)ers
Ik ben aan het logeren, minstens tot dinsdag. Bij neef Niels. Dat is eerder gebeurd, we gaan het weekend naar de camping in België, krijg ik die vijf hondjes in mijn achterbak. Zeer levendig spul. En Young lady Yentl op mijn rechter voorstoel, jeminee zo iets wekt allemaal lang vergeten gevoelens bij me op. Dit is allemaal eerder gebeurd, maar ik weet niet, het is nu net eventjes anders. Gisteren kwam neef Niels me ophalen, met een zekere Jan, geboren Texelaar, maar al 51 jaar daar niet getogen. Een Opelman in hart en nieren,dat kon ik zo merken, wegenwachtgeschiedenis vertelde hij, ging me vakkundig bekloppen en bevoelen. Erg gênant gewoon. Vooral dat Texelse gegrom,( maar dat Texelse dialect verstaan ik toevallig goed) "joh dat roest valt mee", "geluid motor Niels, is zondermeer o.k" en Neef Niels maar luisteren en knikken.
Nee het zit me niet lekker. Helemaal verdacht is dat die heerlijke Sonja mijn papieren meegaf, niet alleen de delen I, maar ook zonodig deel II. Zo ken ik haar wel; ze doet altijd iets extra's. Maar het maakt me onrustig. Helemaal bijzonder vind ik dat meneer Frits gister ook in eens de hoofdsteunen van de achterbank plaatste. Ik wist niet dat hij ze nog had. Het laatst dat ik die dingen droeg, was in mijn tijd bij A.J.
Meneer Frits maakte er een foto van die ik zal plaatsen. "Zonsondergang van een Omega" zei hij met ontroerde stem. Als er op die camping Wifi is, vertel ik hoe het met me gaat, anders pas weer als ik terug ben dinsdag of zo. Hoor mij even; ...als ik terug ben...
Ciao.
33usvgj.jpg
 

B-Buster

Medewerker
Administrator
Re: ik ben OMEGA CARAVAN C20NE 9 DEEL II

Weer even bijgelezen. Het wordt een fraai dagboek zo. d:)b

Zelfs een cliffhanger wordt in de strijd gegooid. Moeten we een definitieve zonsondergang gaan vermoeden? -O-
 
Re: ik ben OMEGA CARAVAN C20NE 9 DEEL II

Ik verkeer net zo in onzekerheid als jij.
Leuk te lezen Bbuster dat je het op prijs stelt
Gr.
Fr
 
Re: ik ben OMEGA CARAVAN C20NE 9 DEEL II

B-Buster zei:
Weer even bijgelezen. Het wordt een fraai dagboek zo. d:)b
Zeker, bijna elke dag wat nieuws te melden.
Dit verdiend een apart draadje ;-).

Gr. Paul
 
Lieve OOPsters
Ik wist niet of ok nog kennis kon nemen van alle reuring op OOP site,
Dus zette ik voor de komende dagen een paar dingetjes klaar voor verzending.
Gister bij wegrijden, Texelse Jan, reed me, en haalde alles uit mijn kast, acceleratie, remproef, haakse bochten noem maar op. Net voor die gruwelijke rit, showde neef Niels me nog dat er een deukje in de zwarte bumper rechtsvoor zat. Foto moet Niels nog maar even maken.
Meneer Frits was verbaasd. Maar dat deukje zit er al zo lang dat ik niet meer weet of A.J. Dat veroorzaakt had of meneer Frits zelf. Die lieve Sonja is boven elke verdenking verheven.
Wel heb ik nog een foto van de Dvd speler, die meneer Frits er in zette toen hij mij overnam, was ik eindelijk gewend aan de klassieke zender Hilversum 4 , zette Texelaar Jan, bruusk de zender op Hilversum 3. Vreselijk, maar het zal wel Wennen zijn.
Van de radio gaf ik meneer Frits nog wel een fotootje
2jfyuc6.jpg

Ik hoop dat neefje Niels een fotootje van die deuk maakt, en er is nog een fritseltje aangebracht bij de meest linkse koplamp voor. Zou ik graag ook nog iets over vertellen.
 
Bovenaan