Wat is er Nieuw?
Opel Omega Portal

Welkom op het Opel Omega Portal. We leren graag onze bezoekers kennen, heb je nog geen account maak deze dan aan en stel je even voor.

Omega 2.0 16V Diamond 1998

ciaobapao

Donateur 2023
Zit wel nog melding in ...motor lampje brand nog of zie ik t verkeerd ?
Ja klopt. Rij ik al 1.5 jr mee zo. Is gaan branden toen tijdens rijden de motor wel eens uitviel. Zag je de toerenteller "op hol slaan". Gaf bij uitlezen met de apk in juli 2022, bobine, krukas en nokkenassensor aan. Daarna echter geen last meer hiervan en reed de auto verder goed met brandend lampje tot nog toe. Wilde het aankijken, maar nog niks aan laten doen.
Afgelopen dinsdag toen ik van mijn werk naar huis reed, was lampje ineens uit. Dacht, mooi, totdat op de snelweg de motor af en toe begon in te houden en toerenteller weer op hol sloeg. Motor draaide steeds lagere toeren totdat ik stilstond op de vluchtstrook. Kon de motor weer starten, motorlampje weer branden, maar reed verder weer goed tot nog toe, pffff...
Toch zaak om dit te (laten) fixen. Las hier op forum over bedrading vd nokkenassensor die half gesmolten kan zijn en slecht contact maakt, totdat de motor op een geg moment niet meer start. (ook al eens meegemaakt met een van mijn vorige Omega's met een niet brandend motorlampje).
Maar zit nog dan steeds met naar rechts trekken auto bij remmen. Ga straks de remklauw links nog eens checken.
 

Xedrah

Donateur 2024
Die toerenteller die op hol slaat doet me denken aan een slecht massacontact. Heb je al een betere of extra verbinding tussen accu, chassis en motor aangebracht?
 

ciaobapao

Donateur 2023
Gisteren de handremvoeringen vv.
Handrem pakte niet meer (hoogste stand). Afstellen via afstelbout lukte niet.
Had vorige week na olie en -filter wissel op de brug in Westpoort remklauw en - schijf linksachter losgehaald om eea te checken. Bleken de voeringen volledig versleten te zijn.
Nu met de nwe voeringen weer goed functionerend en kunnen zien hoe de stelbout werkt.
Nu een week revalideren. Valt niet mee de hele dag op je knieën op de parkeerplaats de voeringen te vv ;-)

Before / after...
 

Bijlagen

  • IMG_20240203_095837.jpg
    IMG_20240203_095837.jpg
    140,6 KB · Weergaven: 6
  • IMG_20240203_133519.jpg
    IMG_20240203_133519.jpg
    116,1 KB · Weergaven: 6
Laatst bewerkt:
Bovenaan